2.10.

TIEDOTE VIIKOLLE 40/ 2022

Lue koko juttu Sur

28.9.

Torstain 29.9. aikataulu

HUOM! Jakson ensimmäisenä päivänä on erikoisaikataulu.

Lue koko juttu Sur

29.8.

SOS- lapsikylän unelmista-totta harrastustuki lapsille ja nuorille

Alueemme perheillä on nyt mahdollisuus hakea taloudellista tukea lapsen (7-17v) harrastukseen koulun kuraattorin kautta.

Lue koko juttu HAS

9.8.

TIEDOTE ERITYISRUOKAVALIOISTA

TIEDOTE ERITYISRUOKAVALIOISTA Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto suosittaa lukemaan huolisesti alla olevan tiedotteen ja ilmoittamaan ohjeistuksen mukaiset, selkeät terveydellisistä syistä johtuvat (esim. keliakia, diabetes) sekä vakavia ja hengenvaarallisia oireita (esim. anafylaksia) aiheuttavat ruokavaliot terveydenhoitajalle. Huomio! Ilmoitathan yllä kuvatun kaltaisesta, terveydellisesti merkittävästä erityisruokavaliosta kouluterveydenhoitajalle mahdollisimman pian.

Lue koko juttu KaSa

Yhteisöllinen ja yksilökohtainen opiskeluhuolto

Lukion psykologin ja kuraattorin työn tavoitteena on tukea opiskelijoiden hyvinvointia, myönteistä kehitystä, koulunkäyntiä, osallisuutta, sosiaalista vastuullisuutta ja elämänhallintaa yhteistyössä lukion henkilökunnan kanssa. Psykologi ja kuraattori tarjoavat yksilökohtaisen opiskeluhuollon palveluita tapaamalla opiskelijoita sovitusti lukiolla (kuraattori pääsääntöisesti maanantaisin ja tiistaisin, psykologi perjantaisin). Tapaamiset on mahdollista järjestää tarvittaessa myös etäyhteyksin tai muuhun toimipisteeseen. Psykologi ja kuraattori osallistuvat myös opiskeluhuollon suunnitteluun ja kehittämiseen sekä toimivat oppilaitoskohtaisen opiskeluhuoltoryhmän jäseninä.

Lue koko juttu Jud

OPISKELUTERVEYDENHUOLLON TIEDOTE lv. 2022-2023

Vastaanotto sijaitsee Paunun koulussa Terveydenhoitajan vastaanottoajat TI ja TO klo 8 – 15

Lue koko juttu Jud

29.4.

Ylioppilastutkinnon maksut muuttuvat syksyn 2022 tutkinnosta alkaen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut asetuksen, joka muuttaa ylioppilastutkinnon maksuja syksyn 2022 tutkinnosta alkaen. Kiinteä perusmaksu osallistumisesta ylioppilastutkintoon poistuu kokonaan, ja koekohtainen maksu nousee 28 eurosta 34 euroon. Oikaisuvaatimusten käsittelystä perittävä 50 euron maksu säilyy ennallaan. Muutokset päivitetään Ylioppilastutkintolautakunnan yleisiin määräyksiin ja ohjeisiin kevään 2022 aikana.

Lue koko juttu Jud

30.3.

Lukiossa penkkarit tulevana perjantaina

Kevään viimeinen YO-kirjoituspäivä oli keskiviikkona ja perjantaina 1.4. Jämsän lukion abiturientit viettävät penkkaripäivää. Kevään 2021 penkkareita ei voitu järjestää koronan vuoksi.

Lue koko juttu Jud

23.3.

Jämsän lukion hakijamäärä kasvoi selvästi vuoden takaisesta

Toisen asteen yhteishaku päättyi 22.3.2022. Jämsän lukion ensisijaisten hakijoiden määrä oli 91. Määrä on selvästi suurempi kuin vuosi sitten, jolloin ensisijaisia hakijoita oli 62. Opiskelijaennusteen mukaan myös lähivuosille odotetaan viime vuotta suurempia hakijamääriä.

Lue koko juttu Jud

11.3.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tiistaina 15. maaliskuuta äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella. Jämsän lukiossa kirjoituksiin osallistuu yhteensä 85 kokelasta. Abiturienttien lisäksi kirjoituksiin osallistuu toisen vuoden opiskelijoita, kahden tutkinnon suorittajia ja kokeen uusijoita. Hyväksytyn kokeen uusimiskertoja ei enää rajoiteta. Eniten kirjoittajia on äidinkielen kokeessa ja toiseksi eniten matematiikan kokeessa.

Lue koko juttu Jud

26.1.

Penkkareiden ja vanhojen tanssien ajankohta vaihtuu Jämsässä

Nopeasti huonontuneen koronatilanteen takia Jämsän lukion penkkarit ja vanhojen tanssit siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan penkkareita vietetään 1. huhtikuuta eli heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Lukion vanhojen toiveena on, että tansseihin voitaisiin ottaa yleisöä paikan päälle. Tämän takia tanssit siirrettiin pidemmälle kevääseen, toukokuun 20. päivään.

Lue koko juttu Jud

17.8.2021

Jämsän lukion vanhat tanssivat ilman yleisöä

Keväällä pitämättä jääneet vanhojen tanssit järjestetään perjantaina 27.8.2021 liikuntahallilla. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suosituksen pohjalta Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmä on linjannut, että tanssit järjestetään lukion omana tilaisuutena ilman ulkopuolista yleisöä.

Lue koko juttu Jud

11.8.2021

OPISKELUTERVEYDENHUOLLON TIEDOTE, lukuvuosi 2021-22

Lue koko juttu PeKo

3.8.2021

Uusi lukuvuosi käynnistyy

Jämsän kaupungin peruskoulut ja lukio aloittavat lukuvuoden 2021 – 2022 työskentelyn ke 11.8.2021. Varhaiskasvatuksessa annettava esiopetus käynnistyy ma 16.8. Gradia Jämsä aloittaa ma 9.8.2021. Jämsän Kristillisessä Kansanopistossa perinteeksi muodostuneeseen tapaan su 15.8.2021.

Lue koko juttu Jud

15.4.2021

Lukion vanhojen tanssit siirtyvät elokuulle

Lukion vanhojen tanssit järjestetään normaalisti helmikuussa abiturienttien jäätyä lukulomalle. Koronatilanteen vuoksi ei tansseja voitu järjestää. Tilaisuutta kaavailtiin pidettäväksi toukokuussa. Liikunnanopettajat ovat yhdessä lukion toisen vuoden opiskelijoiden kanssa todenneet tanssien järjestämisen toukokuussa olevan kuitenkin liian epävarmaa. Kokoontumisrajoitukset estävät myös yleisön pääsyn seuraamaan tansseja.

Lue koko juttu Jud

11.1.2021

Kausi-influenssarokotusaikoja ei enää varattavissa - kausi-influenssarokotteita ei ole saatavilla

Uusia rokotusaikoja kausi-influenssarokotuksiin ei enää varata. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ilmoittanut, että kausi-influenssarokotteita ei ole enää saatavilla.

Lue koko juttu PeKo

20.10.2020

Kausi-influenssarokotukset alkavat Jämsänjoen yhtenäiskoulussa ja Jämsän lukiossa marraskuun loppupuolella

Kausi-influenssarokotukset kouluilla vuonna 2020-21

Lue koko juttu PeKo

31.8.2020

Harrastusvalikko

Jämsän kaupungin nettisivujen yhteyteen https://www.jamsa.fi/ on avattu harrastusvalikko, joka löytyy etusivulta. Suora linkki harrastusvalikkoon on https://www.jamsa.fi/harrastukset/.

Lue koko juttu Jud

Nuorten Discord Jämsä avautuu

Tervetuloa Jämsän nuorten keskustelukanavalle discordiin! Discordissa voit keskustella anonyymisti nimimerkillä.

Lue koko juttu Jud

22.11.2019

Kausi-influenssarokotukset

Tiedote kausi-influenssarokotuksista Jämsän lukion opiskelijoille

Lue koko juttu PeKo

Vanhat tiedotteet